De Roermondse Stichting 1880

De Stichting werd notarieel opgericht op 8 juli 1969 en beheert een fonds dat is ontstaan door ontbinding van de ‘Roermondse Spaarbankvereeniging’, toen genaamd ‘de Bondsspaarbank voor Roermond’.

De stichting doet giften aan en investeringen in liefdadige, sociale doelen.
Wilt u weten of u in aanmerking kunt komen kijk dan onder sociaal.

De stichting kan ook bijdragen in de kosten van culturele en/of wetenschappelijke instellingen of doelen.
Wilt u meer weten kijk dan onder cultuur.

De stichting bezit een uitgebreide collectie kunstwerken van Roermondse kunstenaars waaronder o.a. Joep Nicolas.
Uit dit bezit kunnen onder voorwaarden kunstwerken uitgeleend worden voor exposities in binnen-en buitenland.
Wilt u de huidige collectie bekijken kijk dan onder collectie.

De stichting kan deze kunstcollectie uitbreiden.
Wilt u meer weten kijk dan onder kunst

De intentie om het geld dat door Roermondenaren was opgebracht ook aan Roermond en/of Roermondenaren ten goede te laten komen is vanaf het prille begin het uitgangspunt gebleven.

Prinses Beatrix opent tentoonstelling over kunstenaar Joep Nicolas

Met de onthulling van een zelfportret opende Prinses Beatrix op 10 juni 2014 een tentoonstelling over het leven en het werk van de kunstenaar en glazenier Joep Nicolas (1897-1972) in het Cuypershuis Roermond.